Blog Image

schoth

Januari naar Spanje !

Uncategorised Posted on zo, november 14, 2021 20:02

Het is gedaan! De vliegreis is geboekt en het appartement is vastgelegd. We gaan de Hollandse winter breken door een maand naar Jerez de la Frontera te gaan. Nu maar hopen dat in januari juffrouw Co Rona geen roet in het eten gooit…

Familie bezoeken, de oude binnenstad bekijken en misschien zelfs wel een fietsje huren…



Bad Guys

Uncategorised Posted on ma, december 21, 2020 14:36

Pas op… Deze wil je niet tegen komen in het donker !



Decemberlijstje 2020

Uncategorised Posted on ma, december 21, 2020 14:25

Eind december, nat en donker en opgehokt… . Geen ski-vakanties, geen zon-vakanties. Maar géén vakantie naar Bali kan ook leuk zijn ha ha. Tijd voor een aangepast  eindejaarslijstje:

De beste film: dit jaar geen keuze kunnen maken. Door Co Rona geen bioscoop bezoek

Beste tv serie: TV kijk ik eigenlijk niet meer dus hier de keuze van mijn vrouw: The Crown

Het beste album: Spinvis – 7.6.9.6. of toch Eefje de Visser – Bitterzoet

Het beste concert: FRANK BOEIJEN LIVESTREAM concerten in Hedon, dec. Zwolle

Beste gadget : mijn nieuwe  sport camera Fimi Palm Pocket met gimbal. geen last meer van schokkerige filpjes met deze 4K cam !

Beste aankoop overig: de Dremel. Heerlijk instrument voor mijn leerbewerkingsprojecten.

Beste miskoop: een tablet uit China. Prachtige specificaties maar zo traag als bagger…

Beste geocache: helaas weinig zicht in de ogen de laatste tijd. Hopelijk in de nabije toekomst weer geocachen !

Beste Flop: de FvD, 50 + en Denk politiek.  Wat een gerommel.

Beste Muziekblog: STASH radio

Speciale vermelding: de aankoop / adoptie van een hondje uit Roemenie door Lotte. Wel veel bedenkingen gehad bij deze actie maar Wat een lieverd ! Complimenten voor de stichting ‘Help een Hond’ !



Diploma !

Actueel Posted on do, juli 25, 2019 17:19

En zo gingen we op 8/7/2019 met zijn allen en met Marel richting Zwolle Deltion voor de diploma-uitreiking ‘Dienstverlening’.

lotte kan nu in de zorg aan het werk. Zo trots! Hieronder de foto’s van de uitreiking van het diploma.



Zorgzaam en dapper

Actueel Posted on wo, juli 24, 2019 21:25

Onze lieve moeder en oma is niet meer. Op woensdag 17 juli 2019 is ze vreedzaam heengegaan op een leeftijd van 94 jaar. Klik op de foto hieronder voor een ‘In Memoriam’ in foto’s.
De mooie uitvaartdienst werd op dinsdag 23 juli 2019 gehouden vanuit het Uitvaartcentrum Nijverdal, Duivecatelaan en werd geleid door Mineke Broekmate. Voor beelden van de dienst klik op de foto hieronder.



Goin’ back in time (III)

Actueel Posted on zo, oktober 08, 2017 23:44

Barneveld is vooral bekend als ‘dorp met de meeste kippen’, dorp met de meeste kerken, en voor het verhaal van ridder Jan van Schaffelaar die van de toren af sprong om zijn manschappen te redden. Elke woensdagmiddag gingen we naar de markthal waar de wekelijkse kippenmarkt gehouden werd. De kippen zaten in houten kratten en met een beetje handigheid konden we de eieren tussen de latjes door uit de kratjes halen. Behalve de beroemde Barneveldse dubbeldooiers… Die knapten meestal kapot. Dorp met de meeste kerken, vooral ‘Zwarte Kousen Kerken”. Elke zondag was een ramp. Niks te doen en zelfs het zwembad was gesloten. Rokken en hoedjes zijn verplicht…
En dan het verhaal van Jan van Schaffelaar… Hij en zijn manschappen moesten vluchten en belanden uiteindelijk in de toren van de kerk. De manschappen werden een vrije aftocht beloofd op voorwaarde dat Jan van Schafffelaar van de toren zou springen. En aldus gebeurde…Mijn vader was procuratiehouder bij de Middenstandsbank in de Jan van Schaffelaarstraat en op zolder hadden we uitzicht op de Jan van Schaffelaarstoren. In de jaren vijftig heeft hij een pentekening van de toren gemaakt. Een tweede tekening laat een schuur zien. Ik weet niet of die tekening wat met onze achternaam te maken heeft (schot van hans) of dat het ‘zomaar’ een tekening is geworden…



De BushMan_NL gaat geocachen

Actueel Posted on zo, augustus 20, 2017 21:18

De BushMan_NL gaat geocachen: Rondje Hellendoorn

Sinds de BushMan een snelle eBike heeft komt er weinig meer van Geocachen terecht. Maar nu is de defecte motor opgestuurd naar de Bosch fabriek in Duitsland. Dus nu weer tijd voor een ouderwetse geocachetrail. En nog wel eentje in mijn eigen gemeente: Rondje Hellendoorn.

De caches liggen op mooie plekjes en de hints zijn duidelijk. Dit is geocachen zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Aan het einde van de trail nog een stevige zomerse regenbui gehad.



De bloemenmeissies

Actueel Posted on zo, juni 04, 2017 23:40

Nadat eerder Mama Flores en Janneke Guadalupe op vakantie waren geweest naar de stad van de Sherry, Jerez de la Frontera, was het nu de beurt aan Mercedes en Virginia Flores voor een bezoekje aan Nederland. Een lang Hemelvaartsweekend maar veels te kort om hun de mooiste plekjes van Nederland te laten zien zien. Maar gelukkig wel tijd voor een rondvaart in het mooie Giethoorn. Hier is het filmpje van die dag…

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=01S_f5sBiQg



Caspertjen is niet meer…

Actueel Posted on do, mei 11, 2017 22:53

Onze border collie is niet meer. Op 2 december 2002 gingen Janneke en ik naar Glanerbrug om Casper op te halen. Hij was het laatste uit het nest, de overige puppies waren al verkocht. Maar Casper was nogal groot voor een border collie, had twee verschillende kleur ogen en een vacht met drie kleuren. Dat maakte ons niks uit, wij waren gelijk gek op ‘m.Veertien en een half jaar lang was tie lid van de familie en een trouwe metgezel op geocache tochten in binnen- en buitenland. Op 24/4/2017 hebben we de dierenarts moeten laten komen.
Hier een filmpje met de foto’s van de geocache tochten. En een tweede ‘in memoriam’ filmpje van Caspertjen als de Family-Dog:
En tot slot… voor een afspeellijst van alle Casper filmpjes klik op de foto hieronder.



Diploma voor Janneke

Actueel Posted on wo, maart 01, 2017 21:37

Op 28 feb. werden we door Hogeschool Saxion uitgenodigd om de diploma uitreiking bij te wonen. Janneke heeft met succes de HBO Verpleging afgerond. Een gezellige ontvangst in het cafe van Saxion werd gevolgd door een gang naar de collegebanken. Een afgeladen zaal vol met familie, vrienden en kennissen zagen hoe hun leerling de eed moest afleggen en daarna de handtekening op het diploma kon zetten.

Na afloop nog een lekker Grolschje met bitterbal en het mooie hoofdstuk werd afgesloten met een etentje bij Charlies in Wierden.



Eindejaarslijstje (7)

Actueel Posted on zo, december 18, 2016 20:03

Het is alweer bijna half december, … kan niet langer wachten … tijd voor het jaarlijkse lijstje!

Beste Film: Hateful Eight (Quentin Tarantino)

Beste Album: Drugdealer – The end of comedy

Beste Concert: Shawn James Solo Acoustic In Store Concert (Outlaw, Enschede)

Beste Aankoop Gadgets: Extra lichtjes voor mijn snelle Ebike

Beste aankoop overig: Op Marktplaats 2 albums van John Martyn goedkoop kunnen kopen

Beste Miskoop: Alles van Samsung (4k TV met kuren, dure mobiel die snel kapot valt, ontploffende accu’s…)

Beste Geocache (NL): Het verborgen verbond 2 Een prachtige wandeling door het mooie Eelerbos bij Hellendoorn

Beste Geocache (Foreign): Burgruine Ledenice Tegen het donker in een oude ruine op zoek naar de schat…

Beste Flop: Een vooraf door de partij-troika geregisseerde PvdA lijsttrekkerschap verkiezing

Favoriete Blog (muziek): Aquarium drunkard



Vloggers

Actueel Posted on wo, september 21, 2016 23:38

Dominee Gremdaat zou zeggen “Kent U die term: vlogger”… Ze zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Treitervloggers, Rappers die elkaar via YouTube uitdagen, gefrusteerde Medelanders die volgens de ‘geen stijl’ methode graag willen provoceren, pubermeiden die laten zien welke foundation het beste is, èn Schotje die op 20 november 2008 zijn eerste videootje op You Tube zette. En nu is het bijna zover, nog een paar hits en dat zitten we op 500.000 hits, een half miljoen !

262 video’s, 164 abonnee’s, en 499.986 hits. De filmpjes die de meeste hits opleveren zijn:

1.) Dacia Logan rooftent – een instructiefilmpje hoe een daktent op een auto (Dacia) kan worden gezet… 107.484 hits
2.) XomaX Carcam – een filmpje over een autoradio met DVD schermpje… 48.217 hits
3.) John Mayall – Room to move een live filmpje van de britse blues legende met een fabuleuze bass solo. 25.471 hits

Runner up; James Booker & Jerry Garcia – Slowly but surely een filmpje met foto’s en muziek van een studio jam-sessie 20.641 hits

De top twee laat al duidelijk zien waar de meeste hits te halen zijn: alles wat auto gerelateerd is. Geen wonder dat de filmpjes die ik zelf het meest waardeer de minste hits hebben. Maar waar ik eigenlijk wel heel trots over ben: in geen van de zelf geproduceerde filmpjes is reclame toegepast! Dus geen Google dollars voor Schotje. En een stille wens dat bij het volgend overzicht de filmpjes van John Mayall en Jerry Garcia op 1 en 2 staan !

Hieronder een filmpje waar ik zelf graag af en toe naar mag kijken. Wazige beelden van een Supermoon maar wel muziek van Philip Glass en CAN. Maar 52 hits, en waarschijnlijk zijn daar 50 van mijzelf bij….



Volgende »