Half december en het is nog nooit zo warm geweest. Tijd voor het eindejaarslijstje:

De beste film: The revenant: De eerste 10 minuten van de nieuwe James Bond waren magical maar daarna werd het een gewone Bond film, de nieuwe Star Wars draait nu pas in de bios, dus de oscar gaat naar The Revenant. Prachtig verfilmd verhaal in ruige amerikaanse natuur. Een meesterwerk; “never give up hope“.

Het beste album: Daniel Norgren – Alabursy Dit keer hoefden we niet naar Zweden maar kwam mr. Norgren naar Zwolle voor een prachtig concert. Na afloop een handgemaakte LP kunnen kopen die veel indruk maakte.

Het beste concert: Shawn James and the Shapeshifters – Atak, Enschede Met een mix van folk, country, rock, grunge and heavy metal nam Shawn his band mee naar Enschede. Hopenlijk in 2016 terug te zien op Ribs n Blues of Lowlands of Oerol of Pinkpop !

Beste gadget van 2015: de sportstracker van Misfit. Na het fiasco van de Kickstarter sportstracker van vorig jaar hebben we nu via een “Pepper” aanbieding voor maar 20 euro een prima tracker bij bol.com kunnen kopen.

Beste aankoop overig: de Riese & Muller Cruiser HighSpeed eBike. Niet goedkoop maar wat een fiets. Woon/Werk/Woon is 66 km en geen enkel probleem met deze bike. Geen benzine en LPG meer nodig maar sportief, groen en duurzaam bezig!

Beste miskoop: een Samsung HD 4K TV online gekocht via Mediamarkt ! Eerst lang bezig geweest omdat Netflix niet werkte, bleek dus een foutje van de firmware te zijn. Na twee maanden opnieuw problemen die uiteindelijk na 3 weken met veel telefoon en online sessies met Samsung, Ziggo en Mediamarkt opgelost werden. Dit 4K model werd dus veel te snel op de markt gegooid…

Beste geocache (NL): Amsterdam love Bridge. Vlak na het loggen van deze cache werden de bruggen in Parijs en Amsterdam ontdaan van de sloten. Deze foto van het loggen van de cache is dus een van de laatste van een brug met hangslotjes…

Beste geocache (Buitenland): Kjerag & Friends Een volle dag heen, overnachten in de wind, hagel en regen, en dan ontwaken met zonneschijn, stik alleen, bovenop een fjord met prachtig uitzicht. Magical !

Beste Flop: de “Dikke IK Samenleving” van dit VVD/PvdA kabinet. Jarenlang snoeihard bezuinigen op de meest kwetsbare groepen van deze samenleving en dan verbaasd zijn dat de PVV zoveel stemmen krijgt…

Beste Muziekblog: De Songcatcher mooi en verrassend nederlands muziekblog.