Dominee Gremdaat zou zeggen “Kent U die term: vlogger”… Ze zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Treitervloggers, Rappers die elkaar via YouTube uitdagen, gefrusteerde Medelanders die volgens de ‘geen stijl’ methode graag willen provoceren, pubermeiden die laten zien welke foundation het beste is, èn Schotje die op 20 november 2008 zijn eerste videootje op You Tube zette. En nu is het bijna zover, nog een paar hits en dat zitten we op 500.000 hits, een half miljoen !

262 video’s, 164 abonnee’s, en 499.986 hits. De filmpjes die de meeste hits opleveren zijn:

1.) Dacia Logan rooftent – een instructiefilmpje hoe een daktent op een auto (Dacia) kan worden gezet… 107.484 hits
2.) XomaX Carcam – een filmpje over een autoradio met DVD schermpje… 48.217 hits
3.) John Mayall – Room to move een live filmpje van de britse blues legende met een fabuleuze bass solo. 25.471 hits

Runner up; James Booker & Jerry Garcia – Slowly but surely een filmpje met foto’s en muziek van een studio jam-sessie 20.641 hits

De top twee laat al duidelijk zien waar de meeste hits te halen zijn: alles wat auto gerelateerd is. Geen wonder dat de filmpjes die ik zelf het meest waardeer de minste hits hebben. Maar waar ik eigenlijk wel heel trots over ben: in geen van de zelf geproduceerde filmpjes is reclame toegepast! Dus geen Google dollars voor Schotje. En een stille wens dat bij het volgend overzicht de filmpjes van John Mayall en Jerry Garcia op 1 en 2 staan !

Hieronder een filmpje waar ik zelf graag af en toe naar mag kijken. Wazige beelden van een Supermoon maar wel muziek van Philip Glass en CAN. Maar 52 hits, en waarschijnlijk zijn daar 50 van mijzelf bij….