In een vorig blogberichtje over de geocache “Het verborgen verbond” stond wat info over het voormalig sanatorium “Kronnenzommer” en over mijn oom Lute Brouwer die daar ooit als timmerman heeft gewerkt.
Vorige week kreek ik een reactie van een opmerkzame lezer op dat bericht. Hij had bij het renoveren van een deur een handtekening ontdekt van Lute en vroeg of ik daar een foto van wilde hebben. Natuurlijk wilde ik dat wel en even later lag onderstaande foto in mijn digitale postbus. (Met dank aan Jeroen).
In mijn herinnering kende ik ome Lute als een hele aardige man met een vriendelijk en open gezicht. Even navraag gedaan bij mijn moeder en zij bevestigde dat maar zei dat hij ook een hele precieze werker was. En dat deed mij weer denken aan Paul Ramroth. Hij was destijds technisch medewerker bij Vogelweyde en heeft mij ingewerkt bij het nieuw opgestarte revalidatiecentrum Vogellanden. Een unieke man, open en eerlijk maar ook heel precies in zijn werk. Bij bezoekjes aan zijn caravan bij het Veluwemeer gingen we wel eens varen met de zeilboot. En als zijn vrouw Jopie het eten klaar had dan ging de vlag omhoog en wist Paul dat tie richting huis moest gaan. Zelfs nu kom ik nog dingen tegen met zijn naam erop. Onderstaand liedje, opgenomen door Bernard Ramroth (familie?) is ter herinnering aan deze mannen: