Nog zo’n drie weken tot de Noorwegentrip en de route begint vorm te krijgen. De Ferryticket is al gekocht. Dit keer geen overtocht naar Kristiansand maar voor bijna hetzelfde geld nu van Hirtshals via Stavanger naar Bergen !Dan met de Daas via Odda naar de Kjerag Rock om uiteindelijk met de ferry in Kristiansand de overtocht naar Denemarken te maken. Nu de route bekend is gaan we de mooiste geocaches onderweg selecteren en de LPG tankstations markeren. Een week voor vertrek nog wel de auto naar de garage brengen voor een APK en wintercheck.
Update 23/8/2015: De route is bepaald en de geocaches zijn geselecteerd. Op de Geocaching site is een “bookmark” lijst te vinden met als titel “The Bergen Kjerag Trip 2015” maar ik heb de lijst met detail informatie ook nog even op mijn eigen website gezet >>>
Een Garmin bestand met de geselecteerde geocaches, routes en LPG stations zijn via deze link te downloaden >>>
Voor een GPX bestand klik hier >>>

Update 23/9/2015: De trip zit erop! Alles is goed verlopen en de Kjeragbolten werd zelfs beklommen!. Filmpjes verschijnen later nog op YouTube. De foto’s van de geocaches zijn al wel klaar. Klik maar op de foto om deze te bekijken >>>Hieronder de details van de track op de WikiLoc site: >>>

EveryTrail – The Kjerag Rock Trip at EveryTrail

En hier het eerste filmpje van de wandeling naar de Kjerag Rock. Het is de korte versie. De lange 10+ minuten versie volgt nog… Bij de Preekstoel en Trolltunga sta je op een plateau waarbij je zelf bepaalt hoe dicht je naar de rand toe gaat. Die keuze is er niet bij de Kjeragbolten. Spring erop en blijf staan waar je staat, vooral niet bewegen want dan begin je aan een 1000+ meter glijvlucht ins diepe hinein…