Zomaar een berichtje op de Facebook pagina “Leven in Nijverdal“:

“Een herkenbare plek voor veel mensen uit Hulsen en de Kruidenwijk Nijverdal… Wie kan meer vertellen over de geschiedenis van deze boerderij aan de Engelwortel? Deze stond er al voordat de woonwijk hier ooit ontstond. De oude woonboerderij is inmiddels gesloopt.”
Verrek, dat gaat over het boerderijtje bij ons achter. Het enig overgebleven boerderijtje van vroegere tijd in een modern ingerichte woonwijk. Het boerderijtje waar kinderen zijn geboren en huwelijken zijn gesneuveld. in de vroege jaren tachtig ging ik op het fietsje van Nijverdal door grote weilanden naar dit boerderijtje, hoofd omlaag bij het naar binnen gaan en dan gezellig en fanatiek een kaartje leggen en met goede vrienden over muziek ouwe hoeren. Gastheer Eric Hallink zorgde dan voor de nodige biertjuhs.
En nu wonen we er al weer 15 jaar achter in de enige straat van de Kruidenwijk die de naam van vroeger mocht behouden: de Jeruzalemweg… En lopen elke dag het vroege ochtendrondje met het hondje langs deze boerderij, hopend dat er een koper zou komen die het boerderijtje zou gaan restaureren. In plaats daarvan werd het snel tussen de feestdagen van december 2014 door, binnen drie dagen, volledig gesloopt en wordt nu waarschijnlijk weer begonnen met de bouw van opnieuw zo’n nietszeggende luxe doorsnee vrijstaande woning met tuin op het zuiden en geen karakter… Gelukkig staan de bomen er nog !