Tekst van de geocache omschrijving:

’t Was tiedens ’n zwaor grommelschoer dat ’t was in eslaag’n in nen eek’n den veur ’t Hesselink stun. Dow wi’j dat as jongs ees wat noader wollen bekieken, zagen wi’j ’n oal’n Hesselinkboer gaangs met de schuppe de groond rondum den eek’n woar ’t in was eslaag’n onderste boow’n te zetten. “Wat doste now?”, vreugen wij ni’sgierig. “Dat zak ow zeggen jongs, ik zeuke den grommelsteen den met dat schoer oet de loch is ekummen en den boom hef kapot eslaag’n.”

Een grommelsteen of te wel een dondersteen heb ik in Nijverdal ook gezien. Na een zwaar onweer werd 1 van de 2 oude eiken aan de Helmkruidlaan door de bliksem geraakt en was het einde verhaal. En elke keer als ik langs de overgebleven eik loop voel ik een heel klein beetje zijn smart…

Onderstaande video is een verslag van de Grommelsteen trail. Tien caches en een bonus en hoe toepasselijk; een fikse dondersbui onderweg. Dit keer gelukkig zonder grommelstenen. Uiteindelijk 11,5 km. gelopen en alle caches gevonden. Een mooie trail !
//www.youtube.com/embed/dmgXwmmT_Ow