Filmpjes maken is leuk maar zowel de handycam Kodak Playsport als ook de DSLR Nikon D5000 camera hebben geen ingebouwde stabilisator. Daardoor worden de filmpjes veels te schokkerig. Schotje heeft al eens eerder een blogberichtje met zijn mini-budget home-made steadycam van 5 euro gemaakt, maar is toch niet tevreden over de resultaten.
//www.youtube.com/embed/eii0OWAeyvU?rel=0Hoog tijd voor een ander goedkoop alternatief. Voor iets meer dan 40 dollar (excl. verzendkosten) op Ebay een Flyboy gekocht. Het pakket was met drie dagen al in huis (!) en is netjes door de douane geglipt. Dus geen 13 euro inklaringskosten en extra BTW. De Flycam Flyboy-III is een ultra licht en ultra compacte steadycam. stabilisatie systeem. Eens kijken of dit systeem zowel een lichte Kodak Playsport en een zware DSLR camera aankan…

Hier een testfilmpje met de FlyBoy, de Kodak cam en met Casper in de hoofdrol:
//www.youtube.com/embed/p9bgMDkZ3-8?rel=0