De Kodak Playsport heeft het begeven… Een super apparaatje waarmee heel makkelijk filmpjes in HD kwaliteit te maken waren. Ook fotootjes waren goed te maken en zelfs onderwater-opnamen waren geen probleem. Nu maken we de filmpjes met een Sanyo Xacti. Ook een prima beeld maar het apparaatje is een stuk kwetsbaarder. Voor beide camera’tjes geldt dat de stabilisator weinig effect heeft. Daarom op Ebay gezocht naar een steadycam device maar wel erg geschrokken van de prijzen. Een stuk goedkoper zijn de Caddie Cam en X-Grip alternatieven maar zelfs deze devices kosten nog zo’n 40 euries!

Daarom maar eens rustig de Doe-Het-Zelf zaak doorgelopen op zoek naar ideetjes voor een goedkoop alternatief. Een haak om bv. een tuinslang op te hangen kostte niet duur, maar zo’n 4 euro. Een stuk buis-isolatie doet prima dienst als handvat, kosten: 1,40 euro

Een 1.4″ statiefmoer hadden we nog in huis evenals een plastic plaatje. Daarmee hoefden we alleen nog maar wat gaten op de juiste dikte en op de goede plek te boren en voila: onze eigen low-budget steadycam was klaar. Gelijk maar even uitgeprobeerd met de Nikon D5000 maar natuurlijk passen alle andere camera’s er ook op.