Spinvis: Oostende

De song begint met een pakkend, poppy bass lijntje waarna er een typische Spinvis melodie begint en eigenlijk alle Spinvis cliches terugkomen maar nu veel meer in een ‘band’ setting.. En dat is prima! De teksten intrigeren en de song verveelt geen moment. Het instrumentale gedeelte, na 4.20 minuut, had voor mij nog veel langer mogen duren maar gelukkig hebben we de ‘replay’ knop nog…
De YouTube videobeelden passen perfect bij de muziek en doen mij denken aan een zomervakantie waarbij onze koffer op de eerste dag werd gestolen en we op de vakantiekiekjes steeds dezelfde kleren aanhadden. Dezelfde vakantie waar we op een camping dichtbij Oostende ruzie kregen met een groepje jongeren omdat ze de godganse nacht Dexy’s Midnight Runner op vol volume bleven afspelen. En dat is de kracht van de muziek van Spinvis; het haalt herinneringen op, roept gevoelens op, prikkelt de fantasie en is ook nog gewoon lekker om naar te luisteren!

Concert foto’s Hedon, 16/12/2005, Zwolle