N 52° 23.738 E 006° 22.101

In 2001 werden de eerste geocaches in nederland verstopt. Er zijn er nog 45 van actief… en BushMan heeft één van nederlands oudste geocaches in 2003 zelf gelogd (zijn derde) en in 2005 kunnen adopteren. Op 24 juli is deze cache precies 10 jaar oud. Op dit moment zijn er 4500 cachers actief en ze kunnen kiezen uit 12500 geocaches in nederland, wereldwijd zijn er zelfs zo’n 1.400.000 verstopt!

De Luttenberg cache werd destijds geplaatst door de scouts van de Rover Crofts Groep, in de leeftijd van 11 – 15 jaar. Ze waren op zomerkamp in Luttenberg en hebben de barrel tussen een klein groepje jonge berken, zo’n 5 cm. onder bladeren verstopt. De inhoud bestond uit een logboek, pennen, een stukje uniform en een wegwerpcamera. De listing op internet was geheel in het engels.

De foto’s van die camera zijn helaas nooit gepubliceerd. In 2005 kon BushMan het beheer van deze geocache overnemen. De listing is bewust zo origineel mogelijk gelaten en de cache is tot op heden nog nooit geript! Zelfs de barrel is origineel!

Er zijn nu 600 genoteerde logs en 120 foto’s gemaakt. De cache is vermeld in 6 bookmarks en wordt bijna elk weekend wel een keer gevonden. Om de 10 jaar te vieren stopt de BushMan op 24 juli zo’n vijf kleine presentjes en een wegwerpcamera in de koker. De presentjes zijn natuurlijk voor de eerste vijf geocachers die de cache gaan loggen en hopenlijk kunnen we na verloop van tijd de foto’s van de camera op de listing van De Luttenberg zetten.

Foto’s zijn van de geocaching.com pagina gehaald. Met dank aan alle cachers die een foto geplaatst hebben!