In de laatste week van maart vertrok Mercedes naar Jerez de la Frontera voor een familiebezoek. Haar moeder kampt de laatste tijd met serieuze gezondheidsproblemen en het werd hoog tijd dat ze weer eens richting zuiden afreisde. Met internet wordt niet alleen de ticket geboekt, er kan zelfs al elektronisch worden ingechecked! Veiligheidsmaatregelen zijn wel ongekend streng. Zelfs een flesje Spa water moet worden afgegeven. Op Schiphol zelf is altijd wel wat te zien.

De week vloog voorbij in Spanje. Lekker even bijpraten met de moeder en zussen en veel lekker eten. Maar ook in Jerez is de wereldwijde economische crisis goed zichtbaar. Talloze winkelpanden staan leeg…

Zelf was ik de week vrij van werk en kon zo huisman spelen. Nooit beseft dat je als huisman zo op de tijd moet werken. Ondanks dat we ons goed gered hebben waren me maar wàt blij dat we Mama Flores zondag weer van Schiphol konden ophalen!