Een leuke bijkomstigheid van geocachen is het hebben van Travel Bugs. Eigenlijk is ‘hebben’ niet het goede woord want een Travel Bug wordt, nadat tie een registratienummer heeft gekregen, losgelaten in de grote wereld. De meeste geocachers geven een leuke opdracht mee aan hun travel bug en hopen dan dat hij niet vergeten wordt en ergens onderin een lade verdwijnt, of erger nog, in een cache terecht komt die geript wordt.

Mijn eigen travel bug is een sleutelhanger en heet Eyes of the World. Zijn opdracht is om een laatste rustplek te vinden backstage in het Fillmore Theater te San Francisco…

I woke up to find out that I found your “Eyes of the World”! But its heart has its beaches, its homeland, and thoughts of its own. Wake now; discover that I am the song that the morning brings! But the heart has its seasons, its evenings, and songs of its own.

Some rise, some fall, some climb, to get to Terrapin… and we’re going “on tour” this summer! We’ll be Truckin’ to see The Dead, so this TB is coming along!

Sometimes we’ll ride on horses, sometimes we’ll walk alone, and sometimes the songs that we’ll hear will be songs of our own. So, wake up to find out that I have the “Eyes of the World”… and there’s nothing left to do but smile, smile, smile!

De opdracht was ook bijna gelukt totdat een onwetende duitse geocacher ‘m terug nam naar Europa. De bug heeft er nu inmiddels al bijna 64000 km opzitten (!) en is in die tijd 165 keer gelogd. Heeft een keer bijna een jaar bij een cacher in de la gelegen, heeft de vulkanen op Hawaii gezien, heeft liggen zonnebaden op Waikiki Beach, is Down Under in Australie geweest en heeft een reis dwars door Amerika gemaakt. Er zijn onderweg 47 foto’s van gemaakt….