Elke woensdagmiddag komen er kinderen naar revalidatie centrum De Vogellanden voor een Sybar sessie. SYBAR staat voor “system for motion analysis in rehabilitation medicine” In goed nederlands betekent het dat het looppatroon wordt vastgelegd op beeld door twee camera’s. Daarnaast wordt er ook een registratie gemaakt van het EMG signaal via sensors die vastgeplakt zijn op bepaalde spiergroepen van de revalidant/client.

Mijn taak is het opstellen van de hardware, het registreren van de data-gegevens en deze samenvoegen tot een study. Deze study wordt dan later door de behandelend fysiotherapeut en revalidatiearts beoordeeld en besproken. Door de intregratie van de videobeelden en het EMG signaal kan een betere diagnose gesteld worden en daardoor ook vaker een beter behandelplan opgesteld worden. Heel dankbaar werk dus. Om een idee te geven van de opstelling van de apparatuur heb ik dit filmpje gemaakt.