Als echte computernerd toch maar eens kijken of het hacken van de OV chipkaart echt zo makkelijk gaat en daarom maar wat veraf-caches in de navigator geklopt. ’s Ochtends met de stoptrein naar Zwolle en toen lekker luxe in de sneltrein naar Groningen. Onderweg gratis internet en met de iPad en Google Earth in real-time via satellietbeelden kijken waar je rijdt…

Een tussenstop in Groningen en daar de mooiste stationshal van Nederland bewonderd.

Delfzijl is het eerste geocache doel. Vanaf het station is het maar een klein stukje lopen naar de dijk. Bij het kunstwerk een projectie gedaan en gelijk door naar de cacheplaats. Met behulp van de hint werd deze snel gevonden. Daarna verder over de dijk richting haven op zoek naar een verdwenen vuurtoren die ook snel gevonden werd. Nu door de poort richting centrum waar op dit tijdstip van de zondag nog geen mens te zien is. De tweede poortcache wilde ondanks een duidelijke hint niet gevonden worden. Pas nadat de zoekcirkel werd verruimd was het raak.

Terug richting station natuurlijk nog even langs de zilveren zwaan. Snel gevonden en weer een puntje erbij. Terug bij het station blijkt dat er op zondag minder treinen rijden en Bushman nog een half uurtje over heeft, mooi de tijd om even naar de Amsterdamse School te lopen. Daarmee kwam het totaal op 7 gevonen caches en wordt het tijd om naar Leeuwarden af te reizen…

In de Arriva trein worden de plaatsnamen keurig in twee talen genoemd. Vanuit het station richting Noorderplantsoen. Bij twee treurige wilgen werd het kokertje al snel gespot: BushMan’s eerste Friesland cache! Daarna door naar het Westerplantsoen voor nog zo’n mooie boomcache. Na 1 rondje om de juiste boom werd tie al snel gespot. Vervolgens een bezoekje aan de grote kerk voor de eerste nano van vandaag. Bushman en nanoos zijn geen gelukkige combinatie maar met de hint erbij werd de knoop snel gevonden. Daarna nog even “de ontsnapping” doen waarbij de meegenomen iPad gebruikt kon worden voor de online hint. Met die hint erbij konden we snel ontsnappen naar het station waar de intercity al netjes klaarstond. Goed 19.00 uur weer thuis en een mooie treinreis gehad met lekker veel caches!