Bijna een volle week nu dat de WikiLeaks voorman in een britse cel zit. Maar de ‘cables’ blijven komen en de verontwaardiging was groot toen PayPal de betalingen naar WikiLeaks stopzette. Temeer daar echt criminele organisaties zoals de KKK in Amerika financieel geen strobreed in de weg word gelegd. En als PayPal en VISA voor mij gaan bepalen wie ik wel of niet geld kan betalen, dan wordt het tijd om eens heel kritisch te bekijken of ik mijn account bij deze bedrijven dan nog wel wil aanhouden….>>>

Ontzettend interessant is ook om te zien hoe The Land of the Free omgaat met vrije informatie. Tot nu toe zijn de reacties repressief tot aan doodsbedreigingen (Fatwa !?!) aan het adres van de WikiLeaks leider. Of wordt Democratie te bedreigend als de informatie rechtstreeks, zonder tussenkomst van journalisten, PR bulletins, woordvoerders ed bij de burgers terecht komt? Ik kan niet wachten tot WikiLeaks de cables over de aanschaf van de JSF vrijgeeft.

Was internet al de bibliotheek van de wereld, het kan nu wel eens tot een volgende grote stap in Democratie worden…