Cuby komt naar Nijverdal. Voor mij een prima gelegenheid om voor het eerst een concert in het nieuwe ZinIn theater bij te wonen. De oude nestor had zijn voltallige band meegenomen. Helaas zonder originele Nijverdalse Blizzards bassist Herman Deinum maar met een extra blazerssectie. Mr. Muskee is niet veel veranderd, alleen de booze is ingeruild voor een net flesje Spa bronwater. De muziek is prima. Een goed ingespeelde band die een mooie mix van oude en nieuwe songs speelden. Erwin Java zagen we al bij de band toen die nog een heel jong broekie was. Nu speelde hij de ene vette solo na de andere. Toetsenist Helmig vd Vegt geeft de songs een eigen kleur en er was ruimte voor mooie solo’s van de blazers. Cuby was goed bij stem en genoot er zichtbaar van. Alleen de lange pauze tussen de twee sets verraadde dat hij nederlands oudste blues icoon is. Het prachtige ‘Windows of my eyes’ werd het laatste nummer van deze avond en is terecht door Anton Corbijn in zijn laatste succesvolle film gebruikt. Prima concert!

Cuby + Blizzards

Harry Muskee (zang)
Erwin Java (gitaar)
Hans La Faille (drums)
Helmig van der Vegt (piano, toetsen)
Feico Nijdam (bas)

Zie voor de filmpjes de muziek-blog.