Non-Subtropisch Thuis voor Hobbel

Herfst 2009 wilde Lotte ook graag een huisdiertje. Vroeger al vogeltjes, konijntjes en muisjes gehad dus het moest wat anders worden. Bij de dierenhandel zag ze een bak met drie kleine, schattige Geelwangschildpadden. En de kleinste werd dus ons nieuw huisgenootje Hobbel. Schattig, zo’n pre-historisch beestje van nog geen drie centimeter groot die ook nog uit je hand eet.

We zijn inmiddels een dik half jaar verder en Hobbel is nu al zo’n beetje uit de bak gegroeid! Het beest is nu al meer dan twaalf cm groot en de bak wordt te klein voor deze lelijke dinokop die bijkans je pink eraf bijt bij het voeren. Hoogste tijd dus om in de verste hoek van de tuin een vijvertje aan te leggen.

Natuurlijk even wachten tot er een aanbieding langskomt: Intratuin geeft 20% korting maar alleen op zaterdag en alleen van 8.00 – 10.00 uur. Dus Lotte en ikzelf met de Dacia Limo naar de Intratuin te Almelo. We hadden al snel het juiste (kleinste) formaat vijver gevonden. Nog wat accessoires en plantjes erbij en dan snel door naar de kassa. Ja hoor, lange wachtrijen voor de hele batterij kassa’s. Uiteindelijk, na een dik half uur kassapauze, konden we ons karretje legen en genieten van de extra korting…

En nu, zo’n maand later, ligt de bak erin, plantjes erom heen, elektra in de buurt, en Paulus als portier gestationeerd. Nu nog even wachten dat het wat warmer wordt en dan kan Wobbel naar zijn eigen non-sub-tropisch eilandje…

edit (17/7/2010) De plantjes om de vijver groeien supersnel. In de vijver zijn nu ook wat waterplanten, een fonteintje, een kikker, vijf goudvissies en natuurlijk Hobbel de geelwangschildpad himself. De rotspartij is aangevuld met wat stenen uit de rivier de Soca, Slovenie. Paulus de Boskabouter houdt de wacht en Buddha zorgt voor de rust…