Wat is er toch met de boeren van Nederland aan de hand? Vanaf mijn werk in Zwolle rijd ik al snel via de ‘binnendoor’ wegen, over God’s eigen biljarttafel, naar huis. Dat betekent zo’n dertig kilometer door agrarisch gebied met heel veel mooie boerderijen en nog meer groene weilanden. Zegge en schrijve maar in één weiland in totaal vier koeien gezien! Ik heb verd#!%mme meer zwanen dan koeien in de weilanden gespot. Waar zijn ONZE koeien gebleven? Moet nu echt alles worden weggestopt in die megastallen. Wat een trieste aanblik, zoveel weilanden met lekker vers gras maar zonder koeien.

Geen idee wat de reden is om de koeien op stal te houden maar het is zo jammer! Geef Nederland zijn karakter weer terug en laat die koeien toch weer lekker grazen. En nu ik toch bezig ben; laten we het wapen dan ook gelijk maar aanpassen. De leeuw eruit, ‘k ben er toch nog nooit één in het wild tegen gekomen, en de koe erin. Zo’n mooie zwart bonte…

Leve de koe! <!– WriteFlash('’); //–>