Na de drie zondagen van Kerst gelijk door naar de drie vrije dagen van Oud & Nieuw. Mooi tijd om een oud computerspelletje tevoorschijn te halen. De Atari spelcomputer was net vervangen door een echte computer. Geen eindeloze regels met Basic computertaal intypen om een ping pong spelletje te kunnen spelen. Geen cassette bandjes meer inlezen. We gaan nu voor het echte werk. Een computer met wel 20 MB aan ruimte en echte floppies… En met 10 minuten internetten (speciaal telefoontarief na 19.00 uur) per avond was het nog net betaalbaar.

En in 1991 verscheen dan Commander Keen op het computerscherm. Uren doorgebracht om het universum samen met Commander Keen te verdedigen tegen die verrekte Vorticons. Het spel was shareware en daarmee kon je de eerste levels gratis spelen. Geluid kwam nog niet door de geluidskaart maar rechtstreeks uit de computerspeaker. Wou je meer levels spelen dan moest je betalen. Later volgden er nog meer episodes en met de ervaringen van het ontwikkelen van de Commander Keen series volgden grotere spellen zoals Duke Nukem en Wolfenstein. Zo, nu eerst nog een paar Vorticons opruimen….

<!– WriteFlash('’); //–>