Elke dag rijden we er langs op weg naar het werk in Zwolle. Dan zien we een kaalslag tegenover hotel Bergzicht, nodig voor de bouw van een nieuw (tijdelijk) NS Station en voor de aanleg van de nieuwe tunnel. Op een druilerige zondag mooi de tijd om eens te kijken hoe ver de werkzaamheden gevorderd zijn. Het verse asfalt van de parkeerplaats ligt er al. Via een klein tunneltje krijg je toegang tot de loopbrug waarmee het ravijn wordt overstoken. Ook het tijdelijk stationnetje is al ver gevorderd. Iets verderop wordt er druk gebouwd aan het nieuwe zwembad. (klik op een foto voor een vergroting)

De elektriciteitskabels liggen nu ondergronds maar komen iets verderop in het bos weer naar boven om via de mast verder richting Ijsselcentrale te gaan. Dit alles doet me een beetje weemoedig terugdenken aan de tijd dat we vuurstenen in het ravijn gingen zoeken, of met de solex naar beneden zoefden…