Zaterdagavond op de fiets richting Hellendoorn gestapt voor het concert van Peter Green en Band. Om 20.15 uur stond er al een redelijk grote group oudere jongeren voor de deur te wachten. Zaal ging om 20.30 uur open en gelijk maar wat muntjes voor het lekkere Hertog Jan bier gekocht. Ondertussen zette een roadie al de diverse gitaren voor Mr. Green klaar.

Het werd een prima concert, niet al te lang, waarbij de band goed op dreef was. Vooraf was het moeilijk in te schatten hoe het zou worden omdat deze grote guitarist na een lange periode van afwezigheid weer aan het touren is gegaan. En laat nu de Lantaarn is een ideale plek zijn voor een relaxed concert.

De ritmegitarist probeert tussen de songs in herhaaldelijk een verhaaltje van Peter los te krijgen maar deze is voornamelijk op zijn muziek geconcentreerd, kijkt af en toe de zaal in waarna een voorzichtige glimlach volgt. De lyrics worden van papier afgelezen maar het gitaarspel is nog prima!

Als toegift wordt “Black Magic Woman’ gespeeld en dan is het gedaan. De spullen kunnen weer in de zwarte bestelbus ingeladen worden. Op naar de Bosuil voor een volgend concert… En ondergetekende heeft al weer een ticket voor het concert van Govn’t Mule!

You Tube filmpjes van het concert gefilmd met een Kodak 10 Megapixel camera en een Zoom H2 Microfoon 24/16 WAV audio opname apparaat: 1.) Albatross 2.) Dark end of the street 3.) Black Magic Woman.

<!– WriteFlash('’); //–>