“Op de Caravan Salon, die tot 6 september in Düsseldorf wordt gehouden, toont Dacia een camper die is gebaseerd op de vijfzits Dacia Logan MCV. De Roemeense stationwagon werd omgebouwd door de Duitse specialist Hymer. Hij komt in het voorjaar van 2010 op de markt, maar voorlopig uitsluitend in Duitsland. De officiële naam luidt Logan MCV Young Activity Van III. In het dak bevindt zich een opvouwbare tent. Op deze manier biedt Dacia slaapplaats voor 2 volwassenen en 2 kinderen, een kleine keuken en een waterinstallatie. Door de dakconsole 80 cm omhoog te klappen, ontstaat een slaapplaats met een lengte van 2 meter en breedte van 1,37 meter. Via een luik in het dak krijg je toegang tot dit tweepersoonsbed. Je kunt het bed er ook uitnemen en de ruimte gebruiken als een dakkoffer”.

Mmmmh, waar hebben we dit eerder gezien? Verrek, we waren hetzelf! In mei hebben we voor de trip naar Noorwegen onze Dacia Logan omgebouwd tot kampeerauto door een slaapplek te creeren in de auto en een daktent boven op de MCV te plaatsen.

Zie foto hieronder. Bovenste rij: de Hymer versie Onderste rij: de Schothans versie

Natuurlijk ziet het er niet zo gelikt uit als de Dacia/Hymer versie maar het voldeed prima en is natuurlijk veel goedkoper als de Hymer versie… Filmpje van de daktent is hier te vinden en voor info over het maken van de slaapplek kun je hier klikken.