Vorig jaar december kwam de eerste “Big Dog” geocache buiten de USA on-line. Op zo’n uur rijden vanaf ons vakantieadres in El Puerto de Santa Maria in de bergen van Grazalema. Tot nu zijn er zeven pogingen gedaan om deze lange cache te loggen maar niemand heeft hem nog kunnen vinden. Omdat BushMan toch al plannen had om de Salto del Cabrero cache te gaan lopen kon hij ook wel een Big Dog poging wagen. De planning was om zes uur ’s ochtends te vertrekken maar door omstandigheden werd dat uiteindelijk 12.00 uur. De kids en de directrice gingen logeren bij zus Juanni dus genoeg tijd om rustig aan te doen. En dat moet natuurlijk ook in de bergen bij een temperatuur van bijna 40 graden! Met drie flessen water, een noodrantsoen, meindl wandelschoenen, een zonnepet en wandelstok op pad. Onderweg veel geiten, koeien en ezels tegen gekomen en nog twee spaanse wandelaars die ook het warmste uur van de dag gekozen hebben voor een wandeling van 18 km. lang. In een verlaten berghut werd na lang zoeken het eerste waypoint gevonden.

Overweldigend: alleen bergen om je heen met luid zingende krekels en gieren hoog in de lucht die scherp kijken of de BushMan nog een misstap zou gaan maken… Daarna klimmen en klauteren en na lang zoeken de Salto del Cabrero cache gevonden. Deze in een nis in de rotswand op een tapijtje van geitenkeutels kunnen loggen. Zal wel een favoriete schuilplaats tijdens de zeldzame onweersbuien voor de beesten zijn. Het tweede waypoint van de Big Dog liet zich makkelijk vinden maar de uiteindelijke cache kostte veel energie. Lang zoeken en klimmen maar wat een sensatie toen de pink box eenmaal op hoog niveau gevonden werd. En nog een First to Find ook! (Mat, thanks for the beautiful coin)Daarna volgde de lange weg terug en de BushMan is nog nooit zo moe geweest. De laatste kilometer duurde een uur en de watervoorraad was net genoeg. Eenmaal bij de auto een uur rust genomen voordat de reis terug naar de kust zou beginnen. Wat een zomer… in mei de preekstoel in Noorwegen en twee maanden later de Salto del Cabrero in Andalusia.

<!– WriteFlash('’); //–>