Soms verschijnen er beelden in het nieuws die te erg zijn om te bekijken. Een paar jaar geleden was er zo’n moment waarin een vader vergeefs probeerde zijn zoontje te beschermen tegen militair geweld. Op dit moment zijn het de gruwelijke beelden van het Iraanse meisje Neda, neergeschoten tijdens een demonstratie door een scherpschutter van een regeringsgezind militielid… Het filmpje hieronder gaat over de gebeurtenissen in Chili, meer dan 35 jaar geleden. History repeat itself….

<!– WriteFlash('’); //–>

Een nederlandstalige versie van Cornelis Vreeswijk vind je hier. De originele versie is van de Chileense zanger Victor Jara. Zijn stoffelijk overschot werd op 15 september 1973 gevonden. Het lichaam was doorboord met meer dan veertig kogels en zijn handen waren verbrijzeld. Een andere, heel eigen versie is van Robert Wyatt.