Donderdag 28 mei samen met Mercedes al vroeg richting Schiphol vertrokken. We gaan de broer en de zwager van Mercedes ophalen om gezamenlijk door te rijden naar Vianen om afscheid te nemen van Hassan jr. Hij ligt opgebaard in zijn eigen bed en de begrafenis volgt zaterdag. Hassan had een vredige blik, moe van een strijd van meer dan twee jaar tegen die gemene ziekte waar we nog geen andere medicijnen voor hebben dan die zware chemo kuren. We ontmoeten Nena en Guanni die al een dag eerder van Spanje zijn overgekomen.

Zaterdagmorgen opnieuw vroeg naar het westen vertrokken. Dit keer met de hele familie en naar de aula van de school van Hassan jr. Hier vind de ceremonie plaats waarna de begrafenis in Vianen volgt. Het is een indrukwekkende dag vol met emoties. De dienst bevat veel verhalen en gedichten van klasgenoten van Hassan jr. en zus Radia maakt bijzonder veel indruk met haar voordracht en hoe ze met het verlies omgaat! Respect!

Op de begraafplaats volgt er nog een laatste groet en mogen we allen de schop ter hand nemen om Hassan te begraven. Wat wreed om zo’n jonge en positief ingestelde jongen al op zo’n jonge leeftijd te moeten verliezen…

Mummiemuis

Warm en zacht
Dat moet hij gedacht hebben
Krabbend en knagend
onder de keldertrap

In een vergeten deken van glaswol lag de muis

Zijn keuteltjes
als graantjes
voor het hiernamaals

Hassan Abba
15 april 1993 – 24 mei 2009