dag 3 24 mei 2009

Om 6.00 uur opstaan en dan ook al vroeg op pad voor de wandeling naar Preikestolen oftewel de Preekstoel.De dag begint met lichte regen dus wel mijn regenjas aan. Voor de heenreis gebruiken we de alternatieve route van de campingeigenaar. Dat betekent geen weg maar een track door een oerbos. Een prachtige wandeling maar alleen te doen met goede wandelschoenen want het was drassig en steil. Na twee uur lopen komen we op de parkeerplaats van Preikestolen aan. Het echte werk begint nu pas.En het werd stevig afzien, vooral voor Casper want die moest als een klimgeit van rots naar rots springen. Toen ik op zo’n 600 meter vooroverboog omhet water van zo’n bergmeertje te proeven viel het mobieltje in het water. Shit; voorlopig geen verbinding meer tot die droog is….En op het eind moest ik na elke 10 meter even rust nemen.Maar als je er dan eenmaal bent is het afzien snel vergeten. Wat een ervaring en hoe mooi kan de natuur zijn. Het weer was opgeklaard en de zon kwam er zelfs op momenten nog door. Dus helder zicht op de enorme afgronden en imposante vergezichten!

Zo’n tien meter onder de top natuurlijk nog wel even de geocache gedaan Tijdens de afdaling kwamen we steeds meer mensen tegen die aan de beklimming begonnen. Eenmaal beneden besloten om de route naar de camping met de bus te doen. Op de camping snel even contact zoeken met het thuisfront via de WiFi verbinding. En op dat moment kreeg ik te horen dat ons neefje Hasito die nacht was overleden. Hij was al lange tijd ernstig ziek maar ik had niet verwacht dat het nog zo snel zou gaan. Mijn gedachten gaan uit naar Lourdes, Hassan en Radia. Wat een schok. Vrijdag is de begrafenis dus ik moet nu de plannen aanpassen om op tijd weer thuis te zijn.

<!– WriteFlash('’); //–>