dag 1.

De reis verliep harstikke goed. Een eerste cache was nog in Duitsland gepland maar deze werd niet gevonden. Het was nog te donker. Daarna wel een paar snelwegcaches en onderweg geen vertragingen gehad. Om 10.30 uur al op het terrein van Colorline aangekomen. Inchecken verliep zonder problemen en tijdens het wachten op de boot nog een leuke cache in de haven gevonden en wat foto’s geschoten van de binnenvarende ferry.

Een prachtige overtocht gehad. Eerst natuurlijk de boot met zijn 10 verdiepingen verkennen en daarna de uitvaart bekijken. Eenmaal binnen kon ik met mijn dinner-voucher plaats nemen in het sjieke restaurant en zo veel eten en drinken als ik maar wilde. Wel zielig voor casper want hij moest de volle vier uur in de kofferbak verblijven!

Bij de douane was ik meer tijd kwijt. Wellicht vertrouwden ze die ouwe hippie met stoppelbaardje niet, want ik werd aan de kant gezet en de begage werd grondig bekeken. Daarna werd het paspoort nog gechecked en kreeg ik na een half uur toch het groene licht!

Voor het eerst in Noorwegen! In Kristiansand gelijk maar weer de tank volgegooid en hoewel ik ook gas kon tanken lukte dat om de een of andere manier niet. Daarna op weg voor nog wat caches en een goede slaapplek in de natuur uitzoeken. Om 19.30 een plek gevonden; een voormalig picknickterrein welke niet meer gebruikt werd. De auto was vanaf de weg niet te zien en zo stonden we aan een fjord met een hele steile oever.

<!– WriteFlash('’); //–>

Binnen een half uur werd de dacia omgetoverd in een slaapwagon met gordijntjes. De nacht goed doorgekomen hoewel het wat kouder was als dat ik gedacht had. Geen vochtprobleem doordat de raampjes open stonden en Casper was zo moe dat hij ook heel rustig sliep….