Bevrijdingsdag is een vrije dag voor ons dus mooi de gelegenheid om de daktent eens in het echie uit te proberen. Bij de Action een siliconen matje gekocht ter bescherming van de lak op het dak en een fietsband aan stukjes geknipt om de dakrails voor beschadiging te beschermen. Ook de hulp ingeroepen van neef Henk JK en samen met hem de 50 kilo zware tent op het dak gesleept.

<!– WriteFlash('’); //–>

Daarna naar een rustig plekje gereden om het geheel eens goed uit te proberen en te filmen. De test verliep zonder problemen. Opzetten en inklappen van de tent is verbazend simpel. Meeste tijd gaat zitten in het los zippen van de beschermingshoes en het inschuiven van de ondertent. Ook het rijden met de tent op het dak viel erg mee. Geen noemenswaardig verschil met rijden met een dakkoffer.

Al met al een geslaagde test en een hartelijk dank aan Henk JK voor de technische ondersteuning. Kijk voor meer info en foto’s op mijn website.