Vrijdag 27 juni gaan we naar het Zunnewende festival op het kasteelterrein Schuilenberg. Een prachtige locatie aan de mooi door het landschap slingerende Regge. Kampvuren, muziek, gedichten en lekker koud bier. We verheugen ons nu al op de optredens van Andre Manuel en Jan Henk de Groot en we hebben zelfs kaartjes voor de premiere van het eerste deel van Oerijssel. Filmpje van het 2013 festival >>>

tekst van de Zunnewende website:

FILM OERIJSSEL DEEL 1 ‘ZUNNEWENDE’21:45 u – 22:35 u Wagenschuur (Beperkt aantal plaatsen)


In Overijssel spookt het. Volksgeloof leeft er nog volop. Maar niemand praat erover. Bang voor de gevolgen? Vaak wordt gefluisterd: ‘je weet maar nooit’.

Op Zunnewende gaat deel 1 van ‘Oerijssel’, een nieuwe documentaireserie van Geertjan Lassche, in première.
Geertjan Lasche is bekend van films als ‘Zwart ijs’, ‘Mannenbroeders van Kootjebroek’, ‘Vreemdelingen en bijwoners’, ‘Nooit meer laf’, ‘De boer die zou gaan emigreren’ en vele anderen.

Oerijssel deel 1 heeft als subtitel: Zunnewende.
Er zijn slechts 50 kaarten beschikbaar voor deze publiekspremière. Wees er snel bij! (kaarten voor de film geven ook toegang tot het hele festival)

Update 29 juni:
We hebben ons prima vermaakt. Een enkel regenbuitje mocht de pret niet drukken. Voor het eerst met de Fluisterboot meegevaren en daar naar het verhaal van ‘Vilders Willem’ geluisterd. Een mooie akoustische set van Play It Again en toen naar de publiekspremiere van de film Oerijssel. Op zoek naar de oercultuur; heel mooi vormgegeven door GeertJan Lassche en Margje Fikse. Helaas daardoor niet naar het optreden van Jan Henk de Groot en zijn band kunnen gaan. En ook de ‘Erotische lied- en vertelkunst’ op de vleermuizenbult gemist. Wel weer genoten van een hele grove en originele Andre Manuel. Een prima afsluiting van het festival!

//www.youtube.com/embed/w42mT8vPj_8