Deze cache stond oorspronkelijk gepland voor de Kruidvat Treindag maar toen werd het een rondje om de plas ipv. een heen en weertje over de 3,5 km. lange pier die oorspronkelijk bedoeld was als buitendijk voor de markerwaard. Dan moest het er vandaag maar van komen. Het is per slot van rekening prachtig weer en de gevreesde bramenbossen zijn nog maar pas begonnen met groeien.

En die vier sterren voor ‘Terrein’, och, de BushMan is al eens solo naar de Trolltunga gegaan voor een puntje erbij, dus hoe moeilijk kan deze nederlandse cache zijn…

Nou, verrekte moeilijk dus ! Je zou het de eerste kilometers nog niet zeggen maar uiteindelijk komt het punt waarbij je niet meer over de pier maar langs de pier moet gaan. De basaltblokken dus. En zolang ze droog zijn is het geen probleem maar zijn ze nat, dan zijn ze superglad. En dat ondervond de BushMan op zo’n 300 meter voor het lichtsein. Hij ging onderuit en zag even sterretjes. Daarna stil blijven liggen en voorzichtig inschatten hoe groot de schade is. Een behoorlijke jaap in de handpalm en pijnlijke ribben. De hand wordt provisorisch ingetaped en besloten wordt om toch door te gaan. De finish is immers in zicht.

Bij het lichtsein wordt de doos na tien minuten gevonden. Nu rustig de tijd genomen om twee geplette mandarijntjes te eten en in de zon weer op krachten te komen. Oeff, wat was het opstaan pijnlijk… De terugtocht verliep verder naar omstandigheden prima. De parachutistenbroek heeft weinig last van de bramenstekels maar de voeten blijven vaak haken achter de bramentakken waardoor je moet oppassen om niet te struikelen en met je snufferd in de bramen terecht te komen. Uiteindelijk toch weer bij de auto gekomen en bij terugkomst direct door naar de huisarts. De wond in de hand wordt getaped met een spalkje in de vinger en twee gekneusde ribben. (18+ filmpje hieronder)
//www.youtube.com/embed/nugvPItgp9w

Was het dit nu allemaal waard? Yes, natuurlijk. De pijn is tijdelijk en de voldoening van het vinden van deze cache is voor altijd. Nog wel drie tips voor deze helse wandeling: neem de tijd, vermijd de natte basaltblokken en ga niet alleen!