Dit keer kwam ik wat foto’s uit 1978/1979 tegen. Oude beelden uit Barneveld. Mijn broer en ik zijn opgegroeid in het gebouw van de Middenstandsbank waar onze vader destijds als procuratiehouder werkte.
Zoveel goede herinneringen aan dit huis… Rolschaatsen op de zolder. stiekem met vrienden het dak op, schoolfeesten met het onvermijdelijke visnet, het lichtorgel, en schuifelen met de meiden, het Grundig radiomeubel in de huiskamer. de schoonmaakster opgesloten in de kluis, duiken in het oud papier van de carbon bankafschrijvingen….

Onderstaand foto is genomen vanaf het dak van de Middenstandsbank. Je kunt nog de Slagerij van vd Beek herkennen, en wat verderop in de straat de kapperszaak van de vader van Bert Hoiting en de orgelzaak van de vader van Cor de Vaal. Nog wat verder en je kwam bij broodjeszaak De Rotonde, de kerk waar Jan van Schaffelaar vanaf sprong, en de sigarenzaak en apotheek.
En dan de foto van Pleun… Hier zie je hem terwijl hij meedoet aan een kampioenschap Paalzitten in Voorthuizen, net nadat we hem een hele sterke Kandhar spliff hadden aangeboden. Ik meen mij te herinneren dat hij alle kanten op ging zweven en dan ook kort nadat deze foto is genomen de strijd heeft moeten staken… Op het t-shirt kun je nog afleiden dat hij gesponsord werd door Dronkelaar Optiek (Sorry, Evert). These were the times!