Het wordt al bijna een traditie: de jaarlijkse Kruidvat Geocache trein Dag.

Dit keer wordt een reis naar Almere gepland. Voor het eerst met het moderne treinkaartje, dus in- en uitchecken, en ook voor het eerst door de nieuwe tunnel van Nijverdal.

De planning was om bij Almere Centrum uit te stappen en dan naar de dijk bij het Ijsselmeer te wandelen. Aldaar via een drie km. lange pier met basaltblokken naar een lichtbaken te klauteren, een geocache zoeken en dan weer terug. Maar omdat het licht had gevroren en dus glad was, en door een beetje pijn in de rug, werd het plan algaandeweg aangepast van een retourtje Pier naar een Ommetje Lepelaarsplassen.

Uiteindelijk 17 km gelopen, 7 geocaches gevonden, en onderweg prachtig weer gehad. Veel vogels gespot en op de weg terug vanuit de trein ook nog kuddes herten en koeien in de Oostaardersplassen gezien.

//www.youtube.com/embed/Hg-pVXG3XRw