Rondje Oostzee, het klinkt zo simpel maar het is een reis van bijna 6000 km. van Nijverdal naar Gdansk (Polen), St. Petersburg in Rusland en Turku in Finland. Van daar met de boot naar Stockholm en dan via de grote brug naar Denemarken, Hamburg en Nederland.
Daar ligt een mooie uitdaging voor de BushMan. Komende tijd gaan we de route goed bekijken en beoordelen of de oude Dacia Logan Motel Wagon nog zo’n 10-landen reis kan trekken, en wat de beste tijd voor zo’n trip kan zijn, en of de financien toereikend zijn.

Voorlopig reisschema: via Rostock naar Gdansk naar Riga en St Petersburg en dan via Turku met de veerboot naar Zweden richting Malmo… Spannend ! Op dit moment is er nog wel twijfel of we St. Petersburg (lees: Rusland) opnemen in de route… Visumperikelen en de negatieve berichten over Putin en de Olympische spelen in Soichin doen mij twijfelen. Maar St. Petersburg lijjkt mij ook zeer de moeite waard en onderstaand filmpje geeft ook een heel ander beeld van de russen.
//www.youtube.com/embed/OhayUVsS6VAlink 1 : Riga
link 2 : Visum aanvraag Rusland
link 3 : LPG in Polen (Italie nippel)
link 4 : de ANWB Motortrip
voorlopig logo:

UPDATE, aug. 2014:

De reis wordt uitgesteld naar volgend jaar. De spanningen tussen het westen en Rusland zijn na de olympische spelen alleen nog maar gestegen. Oorlog in de Oekraine, onrust bij de ethnische russen in de Baltische Staten, en het neerschieten van een vliegtuig met bijna 300 mensen aan boord… Hopenlijk worden de onderlinge geschillen snel vreedzaam opgelost. Onderstaand filmpje is opgedragen aan alle slachtoffers van het vliegtuigongeluk.
//www.youtube.com/embed/a0_6wSlE1Bg