Een van mijn favoriete tv programma’s is VPRO’s zomergasten. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wie de gast is (en de presentator) en deze zomer had het programma ook nog eens zware concurrentie van de Olympische Spelen. Sinds vorig jaar kijk ik zelfs met een tweede scherm mee en soms mijmer ik weg met het idee dat ik een zomergast ben en welke programma’s ik dan zou kiezen. Maar, what the heck, met internet is alles mogelijk dus hierbij de eerste herfstgast van dit seizoen…

Als voorprogramma een collage van favoriete stripboeken en jeugdseries. Vaak nog in zwart/wit beeld, alleen maar twee zenders: nederland 1 en 2, en als het te spannend werd… snel achter de grote bank en de vingers in de oren!

klik op de plaatjes voor de bewegende beelden.

Natuurlijk zijn er fragmenten vergeten zoals Flipper, Lassie, Daktari, Q en Q, Paulus de Boskabouter, TiTa Tovenaar maar de fragmenten in dit filmpje hebben toch wel de meeste indruk gemaakt. Voorlopig thema van de avond is het gezegde van Kluk Kluk: “we zijn toch al zoveel jaar fijne vijanden van elkaar“.

Een fijne vijand was zeker Archie Bunker. Wat een vervelend mannetje en wat mocht ik er graag naar kijken. Hij had natuurlijk altijd kritiek op alles en iedereen maar vooral op zijn vrouw Edith en schoonzoon ‘Meathead’. Hieronder is een scene te zien waarop Archie kritiek heeft op het vrijwilligerswerk van Edith want als je er niet voor betaald wordt kan het ook niks zijn. En dat had hij nou net niet moeten zeggen. Wat volgt is een van de weinige scenes waarin Edith Bunker het helemaal heeft gehad met die man van haar. “This time i’m gonna slam the door !”

https://youtube.com/watch?v=4yp5Lclg1Xk