De koude februarimaand is bijna voorbij maar de winterbandjes blijven voorlopig nog op de Daas zitten. De auto gaat volgende week naar de garage voor een uitgebreide winterbeurt zodat tie in optima forma is voor de 6000+ km. lange roadtrip.

De route en geocaches zijn inmiddels uitgezocht en in een bookmark geplaatst. Ook alle waypoints van garages, camperplekken, WiFi spots en Junk Food die op de route liggen zijn ingevoerd. Hier is het bestand (in Garmin formaat) te downloaden. De laatste weken nog even gebruiken voor het inrichten van de auto en het inslaan van de proviand en dan vertrekken voor de trip met drie doelen: 1.) het vinden van 100 geocaches 2.) het bereiken van het meest noordelijk plekje 3.) het noorderlicht ervaren….

Het meest noordelijke plekje is niet, zoals de meesten denken, de Noordkaap maar het veel minder bekende Knivskjelodden. Terwijl de Noordkaap met bus of auto te bereiken is moet voor Knivskjelodden een 16 km. lange wandeling gemaakt worden. De blauwe lijn op het plaatje hierboven is de track die langs een gemarkeerd wandelpad voert.