De Aurora Expeditie

Het wordt pas volgend voorjaar maar de voorpret begint nu al…. reisplannen maken voor de trip naar de Noordkaap! Nu lijkt de Noordkaap zelf niet al te veel voor te stellen maar de reis ernaar toe moet wel heel bijzonder zijn. En 2012 lijkt ook een bijzonder goed jaar te zijn om het noorderlicht te kunnen zien. En omdat de wintermaanden de grootste kans geven om het aurora borealis te kunnen bekijken wordt de trip voor de laatste wintermaand maart gepland. Dat betekent helaas wel dat de reis niet geschikt is voor mijn trouwe Border Collie Cache Dog Casper. De BushMan zal deze arctic journey dus solo moeten doen en borstrok en lange onderbroek aan moeten trekken. Gezien de verwachte kou gaat de daktent ook niet mee er zijn er de nodige aanpassingen aan de auo nodig… van camper-car naar solar-car!


Zoals het er nu uit ziet wordt het een gecombineerde auto/trein reis in de omgekeerde volgorde als de 2009 trip. Dat betekent met de Dacia Limo via Duitsland, Denemarken, de brug naar Zweden en dan tot Trondheim in midden Noorwegen. Vandaar met de Nordlandbanen de poolcirkel over naar het hoge noorden. De terugreis gaat dan via Kristiansand in het zuiden met de veerboot naar Hirtshals in Denemarken, en dan via Duitsland weer naar Nederland. Vanzelfsprekend onderweg weer de nodige geocaches ophalen….

Update 16/10/2011. De eerste proeven met het 50 watt zonnepaneel zijn begonnen. Via twee extra dakdragers krijgt het paneel een plekje achter de dakkoffer. Nu gaan we kijken of 50 watt pure solar power voldoende zal zijn om de extra huishoud-accu dagelijks te voeden….

https://youtube.com/watch?v=Qv9mTxHhdL8%3Frel%3D0%26hd%3D1