Wat is de iPad toch een wonderschoon stukje techniek!

Als het weer het maar even toelaat gaan we ’s avonds op het terras in de tuin zitten. Stokje wierook branden, biertje erbij met een heerlijk stukje oude kaas, fakkeltje aan en kijken naar de sterrenhemel waar de vleermuis elke avond op dezelfde tijd hetzelfde rondje maakt…

Vaak ook geprobeerd om de verschillende sterrenconstellaties te herkennen maar zonder succes. Zelfs als er uitgebreid uitgelegd wordt hoe bv een “Grote Beer” te herkennen… het blijft een ‘no go’. Maar nu we de iPad hebben hoeven alleen nog maar het apparaat op een heldere ster te richten en worden de verschillende constellaties heel helder weergegeven.

Nu wil het geval dat we precies onder een drukke vliegroute wonen. Voorheen zagen we de vliegtuigen overgaan, soms snel, dan weer wat langzamer. soms een dik wolkenspoor achterlaten, soms ook niet… en dan was het even mijmeren over wie er nu in zat en wat zijn bestemming was. Maar nu met het juiste iPad app weten we precies wie er over ons heen vliegt en waar die naar toe gaat…

https://youtube.com/watch?v=dN61e7xnXF4%3Frel%3D0