Roefeldag en Combiplan

Een drukke dag, deze zaterdag 28 mei. Eerst gaan we met Lotte en twee vriendinnen Roefeldag houden. Ze zijn uitgenodigd om drie bedrijven in Nijverdal te bekijken. Als eerste wordt een bezoek aan dierenwinkel Pet’s Place gebracht. Daarna door naar Bloemist Valk waar de kinderen onder meer een mooi bloemstukje mogen maken. En als laatste een bezoek aan de Gemeenteraad.

Maar het is ook nog “dag van de bouw”. Een mooie gelegenheid om eerst de nieuwbouw in het centrum te bezoeken. Daarna kunnen we de bouw van het tunneltrace dwars door Nijverdal eens (legaal) van dichtbij bekijken. Startpunt is de informatiekeet van Rijkswaterstaat waarna de looproute via de ingang van het bouwterrein aan de G. van der Muelenweg wordt vervolgd. Deze ingang van het bouwterrein is ook het startpunt van de begeleide wandeling met een gids langs het trac├ę.

Het Combiplan Nijverdal ontlast het centrum van Nijverdal, door het knelpunt van de N35 aan te pakken. Rijkswaterstaat verplaatst de N35 naar het noorden en ProRail legt hiernaast het spoor aan. Een deel van de nieuwe weg en het spoor komt in een tunnel te liggen. Het resultaat is een snellere doorstroming op de weg, verbetering van de betrouwbaarheid van de treinverbinding en veiligheid in het dorp. Het Combiplan Nijverdal is in 2014 gereed.

https://youtube.com/watch?v=vJh6LOPNQL4%3Frel%3D0