Het was eigenlijk als cadeautje voor Oma’s verjaardag bedoeld…: een opname bijwonen van haar favoriete quiz “Mes op tafel”. Maar september vorig jaar waren er geen plaatsen meer te geef. Voor deze zaterdag nog wel. We konden kiezen uit de vroege of late show. Het werd de late dus om 15.00 uur werden we netjes met een kopje koffie ontvangen in het gebouw van Studio 23 van de Max TV omroep op het Media Park van Hilversum. Na even wachten werden we de studio ingeleid en kregen samen met zo’n twaalf andere bezoekers een mooi plekje tegenover de speeltafel.

Presentator Joost Prinsen is goed op dreef. Af en toe worden de opnamen stop gezet en loop hij even van de set af. De productieleider houdt alles scherp in de gaten. De stoelen en de drankjes worden precies geplaatst en hij maakt een ‘luistershot’ met de drie kandidaten.

Na afloop van de quiz mag het publiek nog even informeel nakletsen met de kandidaten en presentator en bedanken we de gastvrouw voor de gastvrijheid. Daarna is het via de set van “KoffieMax” exit studio.

De uitzending staat gepland voor 20 juli.