Tent op dak, hond in de achterbak.

Bushman heeft de smaak te pakken. Na de geslaagde, maar ingekorte Noorwegen reis van voorjaar 2009 wordt er deze lente opnieuw een korte vakantie gepland. Dit keer richting het nieuwe europa: De Trip naar Mount Trivlag. Collega Harry heeft prachtige folders van Slovenie’s enigste natuurpark meegenomen van de vakantiebeurs. Het nationale park Triglav ligt in het hart van de Julische Alpen en heeft behalve veel geocaches ook mooie bergmeren, wilde waterstromen, watervallen, grotten, oude kastelen en natuurlijk hoge bergen.

De voorpret is dus nu al begonnen. Eerst uitzoeken welke campings geschikt zijn, welke uitrusting er nodig is voor die bepaalde tijd van het jaar, en of de hoogste berg van Slovenie, de Triglav, met zijn 2864 mtr ook te doen is voor een eenzame wandelaar met hond. Maar liefst 20 verschillende routes die naar dezelfde top leiden, dus we zijn nog wel een poosje bezig met het uizoeken van de beste track. Vanuit het Vratatal en de Bambergweg de beklimming en dan via Tominsek of de Pragweg de afdaling zou in een dag te doen zijn. Aljazhaus-Luknja 2 1/2 – Luknja-Triglav 4 – Triglav-Kredarica 1 – Kredarica-Aljazhaus 2 1/2 – totaal 10 uur. lees verder op de schothans site >>>>

wordt nog vervolgd…